.st0{fill:#FFFFFF;}

Sertailah kami untuk latihan LMS di Kuala Lumpur!

Mencari latihan LMS Kuala Lumpur? Semak secara berkala untuk mendapatkan kemas kini dan maklumat tentang kursus-kursus kami atau hubungi kami terus hari ini.

Sama ada anda seorang individu yang ingin meningkatkan kemahiran anda atau sebuah syarikat yang ingin memperbaiki proses latihan anda, latihan sistem pengurusan pembelajaran di Kuala Lumpur menawarkan pelbagai faedah.

Apakah kursus latihan LMS yang ditawarkan oleh Pukunui Malaysia?

Kami menawarkan tiga kursus standard yang terbuka untuk orang awam. Selain itu, kami juga menyediakan latihan di lokasi dan dalam talian yang boleh disesuaikan mengikut keperluan anda.

Pukunui Course Creator. Untuk guru dan jurulatih yang memulakan perjalanan Moodle™ mereka.

Latihan Moodle selama dua hari ini adalah untuk pendidik dan jurulatih perniagaan. Kami akan belajar tentang ciri-ciri utama Moodle dan tunjukkan kepada anda bagaimana untuk mereka bentuk kursus eLearning.

Pukunui LMS Manager. Untuk pentadbir sistem dan mereka yang mengurus laman Moodle™.

Latihan selama sehari ini adalah untuk pengurus laman Moodle™. Latihan ini direka untuk merangkumi pelbagai tetapan pentadbiran laman.

Pukunui Master Class. Untuk Pengguna Moodler yang Lebih Berpengalaman.

Pukunui Master Class adalah program komprehensif selama dua hari yang disesuaikan untuk pengguna Moodle™ yang berpengalaman yang ingin meningkatkan perjalanan pembelajaran dalam talian mereka. Direka sebagai kursus lanjutan, ia merangkumi strategi, tip, dan teknik yang kurang dikenali untuk memaksimumkan potensi laman dan halaman kursus Moodle™.

Pukunui Course Creator & Pukunui LMS Manager Combo. Diskaun hebat dibandingkan dengan membeli mereka secara berasingan.

Dapatkan manfaat yang terbaik daripada sistem pengurusan pembelajaran anda dan tingkatkan prestasi perniagaan anda. Latihan LMS kami menggunakan kursus latihan dalam talian yang modular. Kami membincangkan reka bentuk kursus dan aspek penting sistem pengurusan pembelajaran anda. Akibatnya, kursus latihan kami memberikan kejayaan kepada pelanggan. Jenama terkemuka menggunakan Pukunui. Jadi sama ada anda mencari latihan korporat, latihan pendidikan tinggi, atau latihan sektor kerajaan, kami boleh memaksimumkan platform Moodle LMS anda.

Mencari Latihan Sistem Pengurusan Pembelajaran Terbaik di Kuala Lumpur

Jika anda sedang mencari latihan sistem pengurusan pembelajaran (LMS) di Kuala Lumpur, adalah penting untuk mencari program terbaik yang memenuhi keperluan dan kehendak anda. Di sinilah kami boleh membantu.

Kenalpasti Matlamat Latihan Anda

Sebelum memulakan pencarian latihan LMS, adalah penting untuk mengenalpasti matlamat latihan anda. Tentukan kemahiran dan pengetahuan tertentu yang anda ingin peroleh daripada program latihan, serta keperluan industri atau sektor tertentu. Memahami objektif latihan anda akan membantu menyempitkan pilihan anda dan memastikan anda memilih program yang sejajar dengan matlamat anda.

Kaji Penyedia Latihan

Setelah anda mengenalpasti matlamat latihan anda, mulakan dengan mengkaji penyedia-penyedia latihan yang berbeza di Kuala Lumpur. Cari organisasi yang mapan yang mempunyai rekod prestasi dalam menyampaikan latihan LMS berkualiti tinggi. Terokai laman web mereka, baca testimoni dan ulasan, serta kisah kejayaan, dan nilai tawaran kursus mereka untuk menentukan sama ada ia memenuhi keperluan anda.

Ambil kira Pengiktirafan dan Sijil

Selain kursus latihan kami, anda mungkin ingin menyemak Moodle Academy.

Moodle Academy adalah platform yang menawarkan kursus dalam talian percuma kepada individu yang berminat untuk menjadi Pendidik, Pentadbir, Pereka dan Pembangun Moodle. Ia berfungsi sebagai pusat pembelajaran bagi komuniti Moodle global. Laman web ini menyediakan pelbagai sumber, termasuk webinar, kursus, dan program, yang membolehkan pengguna meningkatkan kemahiran dan pengetahuan mereka dalam Moodle.

https://moodle.academy/

Penilaian Kaedah Penghantaran

Pastikan topik-topik yang dibincangkan sejajar dengan matlamat latihan anda dan kontennya terkini dan relevan. Pertimbangkan kaedah penghantaran yang digunakan, seperti kursus berdasarkan pengajaran sendiri, persidangan dalam talian yang dijalankan oleh jurulatih, pembelajaran berselang atau pendekatan bersemuka. Pilih format latihan yang sesuai dengan keutamaan pembelajaran anda dan ketersediaan masa anda.

Penilaian Kecekapan dan Pengalaman Jurulatih

Kecekapan dan pengalaman jurulatih dapat memberi kesan besar terhadap kualiti latihan LMS. Kaji penyelidikan mengenai jurulatih dan nilai kelayakan mereka, pengalaman dalam industri, dan metodologi pengajaran mereka. Cari jurulatih yang mempunyai pengalaman praktikal dalam melaksanakan dan mengurus sistem pengurusan pembelajaran untuk memastikan anda menerima latihan yang menyeluruh dan praktikal.

MyIPO staff with Putri from Pukunui
Staf MyIPO bersama Putri dari Pukunui (tengah)

Tentang Jurulatih Kami

Putri Nor Atteya
Putri adalah seorang teknolog yang menikmati membantu orang memahami Moodle, platform pembelajaran dalam talian. Beliau kini berkhidmat sebagai konsultan e-learning dan jurulatih LMS di Pukunui Sdn Bhd, penyedia Sistem Pengurusan Pembelajaran terkemuka yang berpusat di Malaysia. Putri telah melatih ratusan pensyarah untuk memastikan mereka bersedia dengan baik untuk perjalanan pengajaran dan pembelajaran mereka. Beliau juga digambarkan sebagai orang yang mudah bergaul, pendengar yang baik, mudah diajak berbual, dan rajin. Sebelum jawatan semasa beliau, beliau adalah Eksekutif IT: Teknologi Pembelajaran di Kampus Malaysia Universiti Nottingham dan pernah berkhidmat sebagai pembantu pengajar di Universiti Putra Malaysia serta jurutera sistem di Mutiara Teknologi Sdn Bhd.

Vinny Stocker
Vinny adalah seorang guru dan teknolog berpengalaman dengan lebih dari 20 tahun kepimpinan pendidikan. Beliau mempunyai pengalaman ICT dalam pelbagai konteks termasuk England, Thailand, Turki, dan Malaysia. Vinny mula menggunakan ICT untuk meningkatkan amalan bilik darjah dengan membuat laman web untuk pelajar-pelajarnya pada awal perkembangan Internet. Minatnya berkembang dengan kesedaran akan kekuatan alat seperti Moodle. Vinny mula menggunakan Moodle pada tahun 2004 dan telah melatih ratusan guru, sambil secara berkala menjadi pembentang dalam persidangan pendidikan di Asia Tenggara, termasuk sebagai penceramah utama untuk Australian Schools Moodle Moot 2013 di Sydney. Selain itu, beliau juga merupakan pengarang yang diterbitkan dan konsultan eLearning.

Membandingkan Harga dan Nilai untuk Wang yang Dibelanjakan

Walaupun kos bukanlah faktor tunggal yang harus dipertimbangkan, adalah penting untuk membandingkan pilihan harga dan menilai nilai untuk wang yang ditawarkan oleh penyedia latihan yang berbeza. Pertimbangkan tempoh latihan, kursus yang disediakan, sokongan selepas latihan, dan sebarang perkhidmatan atau sumber tambahan yang termasuk dalam pakej latihan.

Berapa kos latihan sistem pengurusan pembelajaran di Kuala Lumpur?

Kos latihan LMS kami boleh berbeza bergantung kepada beberapa faktor.

Tempoh dan Kompleksiti Kursus

Kursus dengan tempoh yang panjang, meliputi pelbagai topik, dan melibatkan konsep yang kompleks mungkin akan dikenakan kos yang lebih tinggi disebabkan oleh pelaburan masa dan sumber yang lebih lama yang diperlukan.

Jadual Latihan dan Yuran Kursus

Sesi latihan kami bermula pada pukul 9:00 pagi dan berakhir pada pukul 4:30 petang dengan waktu rehat makan tengah hari selama satu jam. Adapun yuran, yuran kursus biasa kami untuk kursus 2 hari bersemuka adalah:

 • RM 2,495

Kami juga menyediakan diskaun tempahan berkumpulan sebanyak 10% jika tiga atau lebih peserta dari organisasi yang sama menghadiri latihan yang sama.

Sila hubungi kami untuk pertanyaan mengenai tempahan berkumpulan atau sebarang soalan khusus mengenai program latihan kami.

Nota: Harga dan diskaun tertakluk kepada perubahan. Sila sahkan maklumat terkini dengan pasukan kami.

Penyesuaian dan Penyesuaian Peribadi

Jika anda memerlukan kandungan latihan LMS yang disesuaikan atau dipersonalikan mengikut keperluan khusus anda, kami dengan gembira akan menyediakannya. Kami menyesuaikan bahan-bahan dan kaedah penyampaian kami untuk menangani keperluan unik anda. Tahap penyesuaian dan tempoh latihan mungkin akan mempengaruhi kos keseluruhan.

Sijil

Kami mengeluarkan sijil Pukunui untuk menunjukkan bahawa anda menghadiri latihan kami.

Perkhidmatan dan Sokongan Tambahan

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau memerlukan bantuan lanjut, kami di sini untuk membantu. Kami berbangga menjadi pasukan individu yang berdedikasi yang komited untuk menyediakan perkhidmatan pelanggan yang cemerlang. Jadi, jika ada perkara yang anda tidak faham sepenuhnya atau jika anda memerlukan sokongan tambahan, jangan ragu untuk menghubungi kami dengan menghantar e-mel. Pasukan kami yang mesra dan berpengetahuan akan dengan sukacitanya membantu anda dengan sebaik mungkin.

Diskaun Berkumpulan dan Pakej Korporat

Jika anda mendaftarkan beberapa peserta dari syarikat yang sama atau berminat dengan diskaun berkumpulan, tanyakan tentang pakej korporat atau pilihan pendaftaran pukal. Kami sering menawarkan kadar diskaun kepada organisasi yang mendaftarkan sejumlah peserta tertentu. Diskaun berkumpulan ini dapat menjadikan latihan LMS lebih berbaloi dari segi kos bagi syarikat yang ingin melatih pasukan mereka.

Pulangan Pelaburan (ROI)

Akhir sekali, pertimbangkan pulangan pelaburan (ROI) yang mungkin diperoleh daripada latihan LMS. Walaupun kos boleh menjadi faktor penting, adalah penting untuk menilai manfaat jangka panjang dan nilai yang akan diperoleh daripada latihan tersebut. Program latihan LMS yang dilaksanakan dengan baik dapat meningkatkan kecekapan latihan, produktiviti pekerja, dan prestasi keseluruhan organisasi, yang membawa kepada ROI yang ketara.

Adult students learning infront of computers

Kursus Moodle HRD Corp

Pukunui adalah penyedia latihan yang disahkan untuk HRD Corp, sebelum ini dikenali sebagai HRDF, yang menawarkan latihan Sistem Pengurusan Pembelajaran (LMS) yang berkualiti tinggi, dengan fokus pada kursus Moodle HRD Corp. Latihan mereka melibatkan penggunaan platform LMS Moodle dan BigBlueButton untuk video konferens.

Perbadanan Pembangunan Sumber Manusia (HRD Corp) adalah badan berkanun Malaysia yang bertujuan untuk menyediakan program latihan profesional kepada industri penting negara. Sebagai majikan yang berdaftar dengan HRD Corp, kos yang dikeluarkan dalam latihan atau peningkatan kemahiran kakitangan boleh dituntut semula jika latihan disampaikan oleh penyedia latihan yang disahkan oleh HRD Corp seperti Pukunui. Ini bermakna syarikat dapat mendapatkan semula kos untuk yuran latihan, bahan, tempat, makanan, dan pengangkutan.

Pukunui menawarkan pelbagai kursus Moodle standard dan khas. Kursus standard termasuk Pukunui Course Creator, Pukunui Masterclass, dan Pukunui LMS Manager, yang ditargetkan kepada pendidik, jurulatih perniagaan, pentadbir, dan ketua kursus LMS.

Dari Permulaan Hingga Kejayaan dengan Sesi Latihan LMS Pukunui

Pukunui berbangga dengan menawarkan kursus latihan berkualiti tinggi yang direka khusus untuk memenuhi keperluan dan objektif pembelajaran anda. Kami memberi keutamaan kepada penglibatan dan interaktiviti dalam kursus-kursus kami dan memastikan instruktur yang berpengalaman, yang merupakan pakar dalam platform Moodle™ dan BigBlueButton, memimpin latihan tersebut. Menghadiri sesi latihan kami akan mempersiapkan anda dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk menggunakan perisian Moodle™ secara efektif, membolehkan anda mencapai matlamat pembelajaran anda.

Kefleksibilitan dan Penyesuaian Peribadi

Salah satu kelebihan menonjol menghadiri sesi latihan Pukunui adalah pendekatan yang fleksibel dan disesuaikan peribadi yang kami tawarkan. Tidak kira tahap anda, sama ada pemula atau pengguna berpengalaman, kursus-kursus kami boleh disesuaikan untuk memenuhi keperluan individu anda. Kami menyediakan pilihan latihan di tempat yang membolehkan jurulatih datang terus ke tempat kerja atau institusi anda untuk memberikan pengajaran secara praktikal. Sebagai alternatif, sesi latihan dalam talian kami memberikan kebolehan untuk menyertai latihan dari mana-mana tempat dengan sambungan internet.

Pelbagai Pilihan Kursus

Selain daripada kefleksibilitan dan penyesuaian peribadi yang kami tawarkan, Pukunui juga menawarkan pelbagai pilihan kursus. Kursus-kursus kami meliputi semua aspek penting dalam Moodle™, termasuk topik-topik yang lebih maju seperti pembelajaran dalam talian dan pembelajaran bergabung. Kami mempunyai kursus-kursus yang khusus untuk pendidik, memberi mereka keupayaan untuk menggunakan Moodle™ secara efektif dalam bilik darjah mereka. Tidak kira objektif pembelajaran anda, kami mempunyai kursus yang sesuai untuk membantu anda mencapainya.

Kursus Latihan Menggunakan Pukunui Course Creator dalam Moodle™ LMS – Untuk Guru dan Jurulatih

Jika anda seorang pendidik atau jurulatih perniagaan yang ingin menggunakan Moodle™, latihan Pukunui Course Creator selama dua hari adalah pilihan yang sempurna untuk anda. Latihan ini memberikan gambaran keseluruhan tentang Moodle™ dan mengajar anda cara menggunakan sumber dan aktiviti kunci secara efektif. Pada akhir kursus, anda akan menjadi mahir dalam menavigasi antara muka Moodle™ dan telah membuat kursus “Sandbox” menggunakan alat-alat penting. Kursus ini merangkumi topik-topik berikut:

 1. Mula Menggunakan Moodle™
 2. Menggalakkan Komunikasi
 3. Muat Naik Fail dan Mencipta Sumber
 4. Moodle™ Repositori dan Multimedia
 5. Menetapkan Tugasan dan Menguruskan Penyerahan dengan Kumpulan
 6. Membina Kuiz dan Peperiksaan dalam Talian
 7. Membolehkan Kolaborasi melalui Aktiviti Wiki
 8. Menghimpunkan Pendapat Pelajar melalui Aktiviti Maklum Balas dan Pilihan

(Perbincangan hasil berdasarkan alat Moodle™ lain boleh didapati atas permintaan.)

Pukunui Master Class – Untuk Moodler yang Lebih Berpengalaman

Kelas Pukunui Master Class selama dua hari ini direka untuk pengguna Moodle™ yang berpengalaman yang ingin memperluas pengalaman pembelajaran dalam talian mereka. Master Class ini diasumsikan para peserta sudah mempunyai pemahaman dasar tentang Moodle™, dan mencakup tips dan trik yang kurang dikenal untuk mengoptimalkan laman Moodle™ dan halaman kursus. Kursus ini berfokus pada cara inovatif dan kreatif untuk meningkatkan penggunaan Moodle™ dalam pembelajaran dalam talian. Kelas ini memberi waktu untuk menerapkan ide-ide baru yang dipelajari dan mencakup topik-topik seperti:

 1. Memulakan
 2. Aktiviti Baru
 3. Repositori Moodle
 4. Melacak Akses dan Penyelesaian Pengguna
 5. Meningkatkan Navigasi
 6. Mencipta Kandungan Menarik dengan Syarat-Syarat
 7. Menyesuaikan Peranan
 8. Menggunakan Aktiviti Lanjutan

Pengurus LMS Pukunui – Untuk Pentadbir Sistem dan Pengurus Laman

Latihan sehari Pengurus LMS Pukunui direka untuk mereka yang mengawasi laman Moodle™. Latihan meliputi pelbagai tetapan laman dan memberi tumpuan kepada tugas pentadbiran khusus untuk pengurusan sistem. Topik yang diliputi termasuk:

 1. Tetapan Laman
 2. Akaun Pengguna, Peranan, dan Kaedah Pendaftaran
 3. Mengurus Plugins
 4. Mengurus Halaman Depan Laman dan Kerangka Kursus
 5. Menggunakan Log dan Laporan

Latihan ini disesuaikan untuk mereka yang bertanggungjawab dalam mengurus proses dan polisi laman LMS, bukan penciptaan kursus menggunakan perisian Moodle™.

Sokongan dan Sumber

Sebab lain untuk menghadiri sesi latihan kami adalah sokongan dan sumber yang kami sediakan kepada para pelajar kami. Pengajar kami yang sangat berpengalaman sentiasa tersedia untuk menjawab soalan dan memberikan bimbingan. Selain itu, kami memberikan akses kepada pelbagai sumber dalam talian, termasuk video pengajaran dan panduan langkah demi langkah, untuk melengkapkan sesi latihan dan memastikan kejayaan anda.

Jangan tangguhkan perjalanan anda ke arah penguasaan. Melabur dalam sesi latihan LMS Pukunui dan buka potensi anda!

Hadiri Latihan LMS Pukunui dan Melabur dalam Kejayaan Anda

Menghadiri salah satu sesi latihan Pukunui adalah pelaburan dalam kejayaan dan kecekapan anda dalam menggunakan platform Moodle™. Dengan memperoleh pemahaman yang mendalam tentang perisian Moodle™, anda akan mampu mencipta pengalaman pembelajaran yang menarik dan berkesan untuk pelajar atau pekerja anda. Pelaburan ini boleh membawa kepada hasil pembelajaran yang lebih baik, peningkatan produktiviti, dan mendorong kejayaan organisasi anda. Jadi, mengapa menunggu? Ambil langkah pertama ke arah kejayaan dengan mendaftar untuk salah satu sesi latihan kami hari ini!

Latihan Muka ke Muka / Latihan di Tempat

Pukunui menawarkan pilihan latihan muka ke muka atau di tempat yang membawa pengajar ke tempat kerja atau institusi anda. Untuk memastikan persekitaran pembelajaran yang produktif, setiap peserta perlu mempunyai akses ke komputer dan sambungan internet berkelajuan tinggi. Adalah disyorkan untuk mempunyai papan putih, penanda, dan projektor data dengan skrin yang tersedia untuk pengalaman latihan yang optimal.

Sila hubungi kami untuk membincangkan keperluan latihan khusus anda. Jika anda mempunyai rakan sekerja atau kumpulan yang berminat dalam latihan yang sama, tanyakan tentang diskaun tempahan kumpulan kami sebanyak 10% untuk tiga atau lebih peserta dari organisasi yang sama yang menghadiri latihan yang sama.

Latihan Dalam Talian

Pukunui memahami keperluan untuk kemudahan dan aksesibiliti dalam dunia yang bergerak pantas hari ini. Itulah sebabnya kami juga menawarkan sesi latihan dalam talian menggunakan teknologi berbasis web seperti Skype, Google Hangouts, dan BigBlueButton. Sesi latihan dalam talian kami membolehkan pelajar untuk mengambil bahagian dari mana-mana tempat di dunia selagi mereka mempunyai sambungan internet. Fleksibiliti ini menjadikan latihan kami dapat diakses oleh pelanggan di kawasan pedalaman dan memberikan fleksibiliti yang lebih besar dalam penjadualan.

Testimonial

“Topik yang dibincangkan dalam latihan tampaknya relevan dan penting untuk sesiapa sahaja yang ingin menggunakan LMS secara berkesan.

Sektor penubuhan kursus dan tugasan pelajar, misalnya, membantu peserta memahami bagaimana untuk mencipta dan mengurus kursus dan menugaskan pelajar kepada kursus ini.

Perbincangan tentang alat penilaian dan pengeditan kandungan juga membantu peserta belajar bagaimana untuk memuat naik tugasan, kuiz, tutorial, dan kandungan kursus lain ke dalam LMS.

Cara penyampaian Puan Putri yang santai dan well-prepared membuatnya mudah difahami.

Secara keseluruhannya, nampaknya latihan LMS 101 direka dengan baik dan informatif, dan peserta mendapatinya bermanfaat dalam penggunaan LMS mereka.”


Arif Fahmi Bin Adnan – Senior Executive, Academic Management & Development at the University of Cyberjaya

Melabur dalam sesi latihan LMS Pukunui menyediakan laluan ke arah kejayaan dalam menggunakan platform Moodle™ dengan berkesan. Dengan pilihan latihan muka ke muka dan dalam talian yang fleksibel, pengajar profesional, dan pelbagai tawaran kursus, kami berdedikasi untuk memenuhi objektif pembelajaran anda.

Jangan lepaskan peluang untuk terus membangunkan kemahiran anda dan mencapai kecemerlangan dalam pengurusan e-pembelajaran dan latihan. Hubungi kami hari ini dan mulakan perjalanan anda menuju kejayaan!

Vinny Stocker


Vinny is an experienced educator and technologist with over 25 years of leadership experience in the field of information and communication technologies (ICT) in education. He is the Managing Director of Pukunui Sdn Bhd, a leading Learning Management Systems provider in Malaysia, where he has successfully implemented e-learning systems for some of the largest universities in the country. He is also a recognised expert in the field of Moodle, having trained hundreds of teachers on various versions of the software and regularly presenting at educational conferences in South East Asia. Vinny is known for his progressive and driven approach, as well as his ability to provide practical and effective solutions that promote student progress and learning. He is an accomplished entrepreneur, published author, and a down-to-earth and approachable individual dedicated to improving education through innovative integration of ICT.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

At Pukunui, we are at the forefront of eLearning solutions in Malaysia, offering top-tier LMS Hosting services tailored for the Malaysian market. Our commitment to

Read More
Career Opportunities at Pukunui Malaysia

Moodle and TalentLMS are both learning management systems (LMS) that allow educators to create and manage online courses. Both platforms offer features such as course

Read More
Moodle vs TalentLMS: Similarities and Differences

Online learning has gained significant popularity in Malaysia in recent years and for good reason. With technological advancements and the growing need for flexibility, online

Read More
Unlocking Opportunities: Online Learning in Malaysia

Key Takeaways: LMS vs SMS for Your School An LMS focuses on enhancing academic processes and online learning, while an SMS streamlines administrative and non-administrative

Read More
LMS vs SMS for Your School’s Success

This post looks at a Moodle RTOManager integration that we recently implemented for a client. Registered Training Organisations (RTOs) require a software solution that caters

Read More
Moodle RTOManager Integration: Streamline & Enhance Training

The Transformative Impact of LMS on Retail Learning management systems (LMS) have changed the way retail businesses approach staff training and development. In a fast-paced,

Read More
LMS in Retail: How Learning Management Systems Drive Success

Talk to us 

How can we help you, help your learners?